Luciansin's Blog

Lumea din jurul meu

Care va fi următoarea limbă internaţională?…

Care va fi următoarea limbă internaţională?… O întrebare la care dacă am şti răspunsul, ne-am adapta mai uşor la o nouă civilizaţie care mai devreme sau mai târziu o să vină peste noi.

În antichitate a fost greaca, a venit apoi latina odată cu extinderea Imperiului Roman, dar prin Evu Mediu  nu putem spune ca a existat o unică limbă internaţională, dată fiind expansiunea şi rivalitatea imperiilor coloniale din acea vreme (englez, spaniol, portughez, francez, olandez).

Începând cu secolul XIX s-a impus franceza ca limba internaţională, pentru ca în secolul XXI aceasta să fie detronată de engleză care momentan îşi trăieşte “clipa” de glorie. Îs curios cât o sa ţină hegemonia (sau această “clipă” a) limbii engleze în comunicarea internaţională şi mai ales care o să fie următoarea limbă internaţională… Să fie araba, chineza, rusa, ebraica sau vreo limbă europeană?… Om trăi şi om vedea… Însă e cert că pentru moment a fost aleasă engleza deoarece e una din cele mai uşor de învăţat limbi germanice. Adică s-a găsit o limbă reprezentativă pentru civilizaţia germanică promovată de UE si SUA, care asemenea tuturor civilizaţiilor o să aibă şi ea un sfârşit mai devreme sau mai târziu, fie că ne place sau nu.

 

Reclame

aprilie 9, 2011 - Posted by | Uncategorized

4 comentarii »

 1. Salut!
  Ai auzit despre Esperanto? S-a incercat la un moment dat crearea unei astfel de limbi internationale intr-un mod artificial. (bineinteles fara succes, dar oricum e interesant)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Esperanto

  Comentariu de ilinca | mai 10, 2011 | Răspunde

  • N-am auzit, da e interesant ca s-a incercat asa ceva.

   Comentariu de luciansin | mai 10, 2011 | Răspunde

 2. Urmatoarea e limba romana. 🙂

  Comentariu de danielcristea | noiembrie 11, 2011 | Răspunde

 3. da, la esperanto ma gandeam si eu. e interesant subiectul si e interesant de ce a aparut esperanto si care a fost scopul sau.dar cum eu am invatat cu usurinta 4 limbi straine, (sunt sigura ca multi din generatiile noastre au invatat la fel de usor), probail ca in viitor, generatiile vor invata de mici poate cate 15-20 de limbi 🙂

  Comentariu de cri | octombrie 9, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: