Luciansin's Blog

Lumea din jurul meu

Europa şi politica de dreapta

De ceva timp încoace eu zic că politica de dreapta devine din ce în ce mai preferată cel puţin în Europa. Astfel Franţa trimite rromii în ţările de origine, interzice vălul islamic femeilor musulmane, retrage cetăţenia infractorilor străini care atacă un poliţist şi asta doar în Franţa. Tot de curând cancelarul Angela Merkel a recunoscut public eşecul societăţii multiculturale în Germania şi vrea să ia măsuri suplimentare pentru integrarea străinilor. În Elveţia cetăţenii doresc expulzarea infractorilor străini. Iar în Olanda a avut loc de curând achitarea unui extremist de dreapta pe nume Geert  Wilders care a asemănat islamul cu nazismul. Mai nou şi în Spania cetăţenii sunt nemulţumiţi de acţiunile rromilor nomazi, iar politica franceză de expatriere a rromilor e susţinută şi de Italia.

Totuşi toate aceste lucruri nu trec neobservate şi cu ceva vreme în urmă secretarul general ONU a cerut europenilor să arate mai multă toleranţă faţă de imigranţi, în special faţă de musulmani.

Ce e drept că de ceva ani buni Europa a început să fie “asaltată” de musulmani, dar asta nu înseamnă că toţi sunt terorişti sau infractori. În plus aceste restricţii impuse musulmanilor nu vor face decât să dea apă la moară extremiştilor islamici care vor avea noi pretexte să facă victime în Europa prin noi atacuri teroriste. Însă se pare că în prezent politica de dreapta are multă priză la public mai ales acum în perioadă de criză, iar partidele extremiste îşi măresc ponderile în parlamentele naţionale.

Anunțuri

Noiembrie 8, 2010 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: