Luciansin's Blog

Lumea din jurul meu

Părerile unui LMV-ist la aniversarea centenarului liceului

Am primit şi eu (ca mulţi alţii) o invitaţie de a spune părerile despre liceul nostru acum la 100 de ani de la înfiinţarea lui şi m-am gândit să scriu şi eu câteva cuvinte. Auzind de acest eveniment am intrat imediat pe siteul liceului si m-am bucurat mult văzând că la promoţii tot promoţia noastră a rămas (promoţia 2004). Eu am fost în clasa 12B şi mă mândresc cu asta. Văzându-mi din nou colegii în poză mi-am dat seama că am avut parte de o clasă “unique au monde”. Şi atunci mi-am adus aminte ce spunea vulpea Micului Prinţ :

“- Ce înseamnă a îmblânzi ? întrebă Micul Prinţ.

– Este un lucru prea uitat, spune vulpea. Aceasta înseamnă a crea legături …

– A crea legături ?

– Bineînţeles, spune vulpea. Tu nu eşti încă pentru mine decât un băieţel, asemănător cu alţi sute de mii de băieţi. Şi eu n-am nevoie de tine. Şi nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe asemănătoare cu alte sute de mii de vulpi. Dar dacă mă îmblânzeşti noi vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi pentru mine unic in lume. Eu voi fi pentru tine unică in lume…”

De aceea un rol foarte important pentru mine pe care l-a avut liceul nostru a fost acela de a crea legături, unele mai puternice care vor ţine o viaţă întreagă, altele mai slabe care s-au şi pierdut.

Ţin cu această ocazie să mulţumesc tuturor profesorilor din acest liceu, dar în special celor de la partea reală, că mi-au imprimat încă de la început o gândire abstractă. Aceasta m-a ajutat mult apoi la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii si Tehnologia Informaţiei să obţin în 4 din cei 5 ani, pe care îi termin anul acesta, bursă de performanţă. Vă mulţumesc din suflet şi vă urez la mulţi ani alături de centenarul nostru CNMV (Colegiu Naţional “Mihai Viteazul”) Turda.

Cu stimă,

Lucian Sin, promoţia 2004

Anunțuri

Mai 21, 2009 - Posted by | Liceu

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: